Microcement

Microcement

Microcement är ett material som påminner om spackel, microcement appliceras med en bredspackel eller med ett slipstål. Microcement kommer ursprungligen i södra Europa och används mycket flitigt i Spanien. Här i Norden har användandet av microcement ökat mycket de senaste åren och blir mer och mer vanligt. Den variant vi använder i Sverige är färdigblandad (till skillnad från i Spanien där man blandar cementpulver med harts och färgpigment för att få microcement) och läggs alltid i minst två lager.
 
Badrummet är ett utmärkt område att använda mikrocement på. Det kan appliceras direkt på tätskiktsduken, men det kan också användas på kakel och klinker. Detta sparar pengar jämfört med att helt göra om ett badrum från grunden. Det innebär dock att tätskiktet som finns i badrummet måste vara i gott skick.
Många husägare väljer att täcka sina bänkskivor med mikrocement. Det är ett enkelt men tidskrävande projekt, och det är därför som professionella applicatörer tar betalt per löpmeter.
Det vanligaste området man använder microcement på är golv, en fördel med att lägga microcement på golv är att precis som i badrum så behöver man inte ta bort det befintliga underlaget. Dock läggs oftast en bas av glasfibernät över underlaget så att microcementen har en glasfiberarmering som extra stöd.

Walldéns Murtjänst AB startades 2016 av Jonatan Walldén.  Företaget är ett murnings företag med specialisering på kakel och klinker. Walldéns Murtjänst riktar sig både till företag och privatperson, för renovering och nyproduktion.

Ring Jonatan på tel 076-896 39 49